Te doen bij De Breek

Van educatieve lezingen of workshops,  een bezoek aan het molenmuseum, tot wilde bloemen plukken en vogelexcursies, er is altijd wel iets te beleven bij De Breek! Duik in onze agenda met activiteiten voor jong en oud, en schuif gezellig aan.

Vrijdag 14 juni 19:00

Benieuwd wat Wouter Waldus gevonden heeft vlakbij, in het Markeermeer? Hij vertelt graag op vrijdagavond 14 juni over zijn interessante en mooie nieuwe vondsten. Meld je aan!

Zaterdag 15 juni 12:00 - 14:00 uur

De archeologen Jan Willem Oudhof en Mirjam Lobbes zijn op 15 juni aanwezig om meegebrachte bodemvondsten te beoordelen op oorsprong en zeldzaamheid.

Zaterdag 15 juni 16:00 tot 23:00

Een bijzonder culinair avontuur! Neem deel aan een polderwildplukwandeling en ga zelf aan de slag met koken, om daarna een geweldig culinair 3 gangen diner te genieten op een fantastisch mooie plek! 
Meld je aan om deel te nemen.

zaterdag en zondag 29 en 30 juni

Liefhebbers van historie, kunst, natuur en tuinen kunnen een tocht maken langs de dorpen Oosthuizen, Middelie, Warder en Beets. Onderweg zijn kerkjes te bezoeken, ateliers, exposities en andere bijzondere plekken. Ook De Breek doet mee! 

expositie: de hele maand juni
workshop 29 en 30 juni

Kom de hele maand juni tijdens onze openingstijden de landschapschilderijen van Wendy Verbeek bewonderen. 

Tijdens de zomerroute verzorgt Wendy ook een landschapschilderworkshop! Meld je gauw aan!

Weekend van 13 en 14 juli, zaterdag en/of zondag

Stof je vlieger af en neem hem mee naar De Breek tijdens het jaarlijkse Vliegerfestival!
 
Heb je geen vlieger? Geen probleem! Je kunt je ogen ogen uitkijken tijdens de vlieger-demonstratie, waarbij Japanse vliegers, bijennesten en historische westerse vliegers de lucht in gaan. Voor kinderen is er een toffe workshop waarbij ze hun eigen vlieger maken!
 
Een hele happening! Met veel gezelligheid en live muziek in de middag.

Altijd te doen

Tip, meld je bij de activiteit aan om zeker te zijn van een plekje:-)  Of kom gewoon langs en geniet van heerlijke hapjes en drankjes in ons gezellige poldercafé met ruim terras!

Terras

Met mooi weer kunt u genieten op het terras, waar u kijkend over de weilanden, de zon kunt zien ondergaan.

Het is een prachtig gezicht de molen te zien draaien en de kippen op het erf te zien rondscharrelen.

Dik Trom

Hier kunt u het Dik Trom pad starten, een wandelpad van ong. 3,5 km gedeeltelijk over boerenland. Onderweg bezoekt u het kleinste schooltje van Nederland nu kinderboekenmuseum, waar C. Joh Kieviet, de schrijver van de Dik Tromboeken nog onderwijzer is geweest.

Wie wil mag plaatsnemen in de schoolbanken en schrijven met een kroontjespen of met een griffel op een lei.

Molenmuseum

Wij nodigen u van harte uit een kijkje te nemen in de pas gerestaureerde poldermolen. U treft een molenaarshuisje zoals deze rond 1900 was ingericht. Het is een feest van herkenning voor velen. De bedstee, de ketel op de kolenkachel en ga zo nog maar even door!