Te doen bij De Breek

Van educatieve lezingen of workshops,  een bezoek aan het molenmuseum, tot wilde bloemen plukken en vogelexcursies, er is altijd wel iets te beleven bij De Breek! Duik in onze agenda met activiteiten voor jong en oud, en schuif gezellig aan.

Zondag 15 september

Kom zondag 15 september naar de gezelligste streekproducten- en ambachtenmarkt waar lokale ondernemers en makers hun producten, vaardigheden en kunsten presenteren.

expositie: de hele maand juni

Expositie Wendy Veerbeek

Kom de hele maand juni tijdens onze openingstijden de landschapschilderijen van Wendy Verbeek bewonderen. 

Tijdens de Streekproducten & Ambachtenmarkt op 15 september verzorgt Wendy ook een landschapschilderworkshop! Meld je gauw aan!

Vliegerfestival!

Zondag 14 juli van 11:00 - 17:00

Stof je vlieger af en neem hem mee naar De Breek tijdens het jaarlijkse Vliegerfestival!
 
Heb je geen vlieger? Geen probleem! Je kunt je ogen ogen uitkijken tijdens de vlieger-demonstratie, waarbij Japanse vliegers, bijennesten en historische westerse vliegers de lucht in gaan. Voor kinderen is er een toffe workshop waarbij ze hun eigen vlieger maken!
 

Altijd te doen

Tip, meld je bij de activiteit aan om zeker te zijn van een plekje:-)  Of kom gewoon langs en geniet van heerlijke hapjes en drankjes in ons gezellige poldercafé met ruim terras!

Terras

Met mooi weer kunt u genieten op het terras, waar u kijkend over de weilanden, de zon kunt zien ondergaan.

Het is een prachtig gezicht de molen te zien draaien en de kippen op het erf te zien rondscharrelen.

Dik Trom

Hier kunt u het Dik Trom pad starten, een wandelpad van ong. 3,5 km gedeeltelijk over boerenland. Onderweg bezoekt u het kleinste schooltje van Nederland nu kinderboekenmuseum, waar C. Joh Kieviet, de schrijver van de Dik Tromboeken nog onderwijzer is geweest.

Wie wil mag plaatsnemen in de schoolbanken en schrijven met een kroontjespen of met een griffel op een lei.

Molenmuseum

Wij nodigen u van harte uit een kijkje te nemen in de pas gerestaureerde poldermolen. U treft een molenaarshuisje zoals deze rond 1900 was ingericht. Het is een feest van herkenning voor velen. De bedstee, de ketel op de kolenkachel en ga zo nog maar even door!