Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
B&B de Breek
Activiteitenagenda
 Film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
  Foto's omgeving
  Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Archeologisch mini museum
Verhuur feestjes
Vergaderen
Uitvaart - Afscheid
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

OMGEVING

Gelegen langs de koggenroute en de zuiderzeedijk tussen Edam en Hoorn is de molen de lokatie voor natuurliefhebbers die van rust en ruimte houden. De molen staat midden in de polder, de laagste van Noord-Holland; het op een na diepste punt van Nederland.

Omdat de molen direct naast de Zuiderzeedijk gelegen is, is hier bij uitstek te zien hoe de hollanders met het water gevochten hebben tot zij zich letterlijk uit het moeras trokken.

Naast deze wetenswaardigheden zijn er in de omgeving diverse fiets- en wandelroutes waar u met vernieuwd inzicht het landschap kunt verkennen. U kunt bij ons terecht voor uitgebreide informatie.

Onder het kopje wandelen en fietsen treft u diverse wandel en fietsroutes aan!

Expeditie Etersheim!

Ga ook mee op expeditie in Etersheim! Laat je verrassen door de bijzondere geschiedenis en wetenswaardigheden van deze kleine polder. Een initiatief van Stichting Etersheimerbraak samen met het bezoekerscentrum De Breek. Tijdens de mooie wandeling van iets minder dan 3 km bezoek je de Etersheimerbraakmolen, het schooltje van Dik Trom en het archeologisch minimuseum De Waterwolf.

Lokale gidsen vertellen onder andere over het verdronken dorp Etersheim en het smalspoortreintje dat klei naar de dijk bracht. Laat je oren strelen door het geluid van de vele weidevogels en speur naar de hazen in het diepste punt van Noord-Holland met zijn 6,70 onder NAP!

Wil je het op je gemak nog een keer horen dan kan dat via de QR-codes langs de wandelroute.

Om 10.00 verzamelen bij de Breek voor de koffie en appeltaart. Uiterlijk 10.30 vertrek onder leiding van een gids. Ca 12.30 weer terug bij de Breek. Groepsgrootte per gids max. 12 Uiteraard is een lunch ook bespreekbaar.

Kosten totaal incl. ontvangst met koffie en appeltaart, bezoek aan de 3 musea en de gids: € 15,00 p.p

Vooraf aanmelden via info@debreek.com (Anna Frederiks 06-52417088) U vindt het bezoekerscentrum De Breek aan de Etersheimerbraakweg 5 Oosthuizen.