Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
B&B de Breek
Activiteitenagenda
 Film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Archeologisch mini museum
Verhuur feestjes
Vergaderen
Uitvaart - Afscheid
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Molenmuseum

Wij nodigen u van harte uit een kijkje te nemen in de pas gerestaureerde poldermolen. U treft een molenaarshuisje zoals deze rond 1900 was ingericht. Het is een feest van herkenning voor velen. De bedstee, de ketel op de kolenkachel en ga zo nog maar even door! In de kap krijgt u een indruk van het imposante binnenwerk. De molen is na zijn restauratie weer volledig maalvaardig. Voor- of na een storm of bij grote hoeveelheden regenval wordt de molen nog steeds als gemaal ingezet. Jochem, molenaar in opleiding, of indien aanwezig de molenaar zelf, kunnen wanneer dit gewenst is een rondleiding verzorgen en antwoord op uw vragen geven.

De molen is te bezichtigen op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 en op afspraak.Van 1 mei t/m 1 oktober is de molen ook open op woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00

Draagt u de molen ook een warm hart toe? Uw schenking aan de molenstichting is van harte welkom voor het onderhoud! U kunt uw gewenst bedrag overmaken naar 36.73.59.804 tnv molenstichting zeevang. Namens de molentstichting en de Breek onze hartelijke dank!