Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
B&B de Breek
Activiteitenagenda
 Film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Archeologisch mini museum
Verhuur feestjes
Vergaderen
Uitvaart - Afscheid
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Zomerroute ZEEVANG met op 17 juli Vliegerfeest bij de Breek

16 -17 Juli 2022 10.00 -17.00u

De zomerroute is een unieke gelegenheid om kennis te maken met het mooie landschap van de Zeevang en de vele activiteiten van de bewoners. Liefhebbers van historie, kunst, natuur en tuinen kunnen een een tocht maken langs de dorpen Oosthuizen, Middelie, Warder, Etersheim, Hobrede en Beets. Onderweg zijn kerkjes te bezoeken, ateliers, exposities en andere bijzondere plekken. Ook dit jaar is er weer veel nieuws te zien. U bent van harte welkom om van het schitterende veenweidelandschap en de sfeervolle bedrijvigheid te komen genieten!

In het bezoekerscentrum de Breek zijn werken te zien van Henk J. Hobbeling, voornamelijk zeegezichten. De schilder zal zelf op 17 juli aanwezig zijn!

Zijn werken zijn krachtig te noemen, de weerspiegeling van indrukwekkende luchten op de zee, de sfeer, zijn treffend. De gelaagdheid van het wolkendek, kleurrijk, de diepte van de zee word neergezet in een realistische stijl die soms nijgt naar impressionisme.

Buiten bij de Molen vindt het jaarlijkse Vliegerfeest plaats op zondag van 11.00 – 17.00. Laat ook je eigen vlieger op of kom kijken naar de spectaculaire vliegers die vandaag worden opgelaten. Er vindt rondom de molen een vlieger-demonstratie plaats met Japanse vliegers, bijennesten en historisch westerse vliegers. Er is allerlei lekkers op het terras en er zijn leuke dingen te doen voor de kinderen!

De toegang is gratis!

Archeologisch minimuseum de Waterwolf, de Etersheimerbraakmolen en het schooltje van Dik trom zijn uiteraard ook te bezichtigen!