Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Eet en Film-Lezing, theater of Muziek avonden

Vrijdag 9 en 23 maart eet- en filmavond: "Julie en Julia"

Aanvang speciale Julia maaltijd om 19.00: Een klein uiensoepje vooraf waarna Een stamppotschotel met daarbij een heerlijke stoofpot a-la-julia-child en een heerlijke salade. Kosten voor de maaltijd € 12,50 en voor de film € 5,00 (start 20.15)

De film: Uit onvrede met het leven dat ze leidt besluit secretaresse Julie Powell (bijna 30) een uitdaging te zoeken. Ze vindt die als ze een oud kookboek van Julia Child ontdekt en daaruit alle 524 Franse recepten in een jaar tijd uitprobeert, en dat in een armoedig keukentje in Brooklyn. Haar ervaringen met het Julie-Julia-project zet ze op een weblog dat omgewerkt is tot een boek. De lezers delen haar zoektocht naar ingredienten, de problemen rond het koken, de extra kilo's, de (heel) veel vuile vaat, het mislukte eten en de successen. Maar ook lezen ze over de Julie's relatie met haar man, haar moeder, haar vriendinnen en haar weblogbezoekers. Het doel van het project is om te weten wat ze na een jaar tijd met de rest van haar leven wil. Haar culiblog wordt een bestseller die is verfilmd met Meryl Streep als Julia Child en Amy Adams als Julie Powell.

Aanmelden: info@debreek.com

6 april de laatste eet- en filmavond van deze winter met de animatiefilm: The Red Turtle

De eerste lange animatiefilm van de Nederlander Michael Dudok de Wit, die in 2001 de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm won voor Father and Daughter. Winnaar van de Special Prize op het Cannes Film Festival 2016.

In de film volgen we de grote etappes van het leven aan de hand van het verhaal van een man die aanspoelt op een onbewoond eiland. Hij probeert met de moed der wanhoop te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven voorgoed zal veranderen.

Aanvang maaltijd om 19.00 a € 9,50. Aanvang film om 20.15 a € 5,00. Aanmelden: info@debreek.com

7 mei Theatervoorstelling: 'Cest le ton qui fais la musique van Theater TOM

Zeven vrouwen met levenservaring en een zorgachtergrond vormen theater TOM. Zij brengen theater met een boodschap, houden het publiek een spiegel voor en gaan geen onderwerp uit de weg. Op humoristische wijze brengen zij deze keer Tolerantie en verdraagzaamheid onder de aandacht met het stuk:

'Cest le ton qui fais la musique

Zij heten u welkom als gast in restaurant TOM van een verzorgingshuis. . Hoe verdraagzaam zijn de ouderen onderling en hoe tolerant is het personeel ?

Na afloop weet u het zeker:

Het is de toon die de muziek maakt!

Maaltijd om 19.00 a 9,50 en voorstelling om 20.00 a 7,50 Reserveren: info@debreek.com