Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Eet en Film-Lezing, theater of Muziek avonden

20 september Benefiet editie Summerbreek! tussen 17.00 en 02.00 met diverse bandjes, lekker eten, cabaret, dj, pilsjes en vuur! Meer info volgt!

29 september live muziek met de band Honky Tonk Men

We sluiten een mooie seizoen mooi af met deze geweldig band! Daarbij staat natuurlijk de biertap open voor een lekker biertje en serveren wij naast onze kaart ook een lekkere daghap!

Honky Tonk Men komt uit de omgeving tussen Hoorn en Amsterdam. Vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de rockabilly, country, singer-songwriter en Bluegrass scene in Nederland hebben de handen in een geslagen om de hun liefde voor hun muziek te delen. Welke muziek? Honky Tonk! Wat is Honky Tonk? De muziek die in de VS in de honky tonks (cafe’s) werd en nog steeds wordt gespeeld. Puttend uit de rijke historie van country en honky-tonk muziek laten zij de Nederlandse Honky Tonk’s (cafe’s) hun muziek van o.a Johnny Horton, Cash, Dale Watson en minder bekende helden horen.

Bezetting, Stefan Witteman – zang, gitaar Bert Boot – gitaar, zang Nico Druijf – contrabas, zang Ritchie Mensingh – drums Roland v. Beveren – pedalsteel gitaar

13 oktober Live muziek met de band de Hobo String Band

Voor wie het nog niet wist: De Hobo String Band, een van de leidende countrybands in Nederland in de jaren 60/70, speelt weer! Het oer-geluid van de band was al sinds 2017 weer te horen via de Little Hobo’s: Toegankelijk, los, hedendaags, dynamisch en gewoon supergezellig. Maar nu is ook de naam weer terug waar hij hoort: bij zijn oprichters!

De Hobo String Band beleefde een stormachtige periode van zo’n 10 jaar, waarin zowel radio als tv-optredens, grote festivals, Paradiso en het Amsterdamse Concertgebouw werden bespeeld. Er werden een aantal platen gemaakt waarvan de LP ‘Dedicated to Fidel’ de meest bekende is, al was het alleen al door de karakteristieke kop van de Deense Dog Fidel op de voorzijde van de hoes. De hond lag overigens altijd bij optredens pontificaal voor op het toneel op een matras. (Zie voor verdere info Google)

De Hobo String Band is dus terug. Trots op de 50-jarige historie, maar vooral blij om het heden te kunnen vieren! Dezelfde tijdloze positieve sound, wars van opsmuk of moeilijkdoenerij, ongedwongen, puur voor het plezier! Feest!

De band bestaat uit:

Dick Kuin – zang, gitaar, banjo Leen Mulder – fiddle, mandoline en zang Piet van Leeuwen – bas, zang Jan Erik Hoeve – zang, pedal steelgitaar en banjo Tristan Hupe – drums

Leen en Dick zijn de grondleggers van de Hobo String Band. Piet van Leeuwen heeft in verschillende bands, waaronder de begeleidingsband van Circus Custers, een kist vol ervaring opgedaan. Jan Erik Hoeve is gepokt en gemazeld geraakt via onder andere Ad Vanderveen’s Personnel. Tristan is conservatorium afgestudeerd pianist, maar hier een duivels goede drummer.

Een bijdrage in de hoed wordt op prijs gesteld.

Het Venster op Waterland zorgt voor een lekkere pan soep en een goeie daghap!

25 oktober eet- en filmavond Billy Elliot

Om 19.00 gaan wij aan tafel voor een lekkere maaltijd a 9,50 Om 20.15 start de film a 5,00 Inschrijven via info@debreek.com

Het leven van een mijnwerkerszoon in het noorden van Engeland verandert voorgoed wanneer hij op weg naar zijn boksles in een balletklas terecht komt.

Hij neemt deel aan de les, maar houdt het geheim voor zijn vader en bazige broer. Balletlerares Mevrouw Wilkinson (Julie Walters) ziet meteen dat de 11 jarige Billy (Jamie Bell) veel talent heeft. Ze moedigt hem aan om auditie te doen bij de Royal Ballet School in Londen. Billy wil niets liever dan dansen maar zijn familie denkt daar heel anders over.

Jamie Bell, Julie Walters en Gary Lewis leveren stuk voor stuk een uitstekende prestatie in dit hartverwarmende en inspirerende verhaal, dat de meest bejubelde film van het jaar werd.