Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Al onze exposities zijn te bekijken op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 en van 15 april tot 1 oktober van woensdag tot zondag van 10.00 tot 17.00

- 31 december tot en met 28 februari expositie Vrouwen Kunsten Oosthuizen

VrouwenkunstenOosthuizen is een kunstgroep bestaande uit 12 dames die al vele jaren elke donderdag samenkomen om met elkaar kunst te maken en van elkaar te leren uit een schat aan ervaring in verschillende technieken. Tegenwoordig komen zij wekelijks bij elkaar in de Warder kerk. Een fijne locatie, ook omdat daar genoeg ruimte is om workshops te krijgen. Zo hebben zij al verschillende gastdocenten mogen ontvangen (aquarelleren, modeltekenen, stempeltechnieken en ikebana). Ieder heeft zo haar eigen kijk op dingen en haar eigen specialiteit in technieken, er zal dan ook een grote verscheidenheid aan werk te zien zijn. Van landschap tot kermistafereel, van potloodtekening tot foto.

- 1 maart tot en met 30 april expositie schilderijen van Thea de Kock-Langeveld

Schilderijen van Thea de Kock-Langeveld vallen op door de details die zij aanbrengt. Haar favoriete onderwerpen zijn koeien en oude staldeuren met oud hang- en sluitwerk welke ze eerst fotografeert en dan tot in detail naschildert. Bij dieren zijn dat haartjes en ogen die veel aandacht krijgen en bij de houten panelen brengt ze kleine details aan zoals spijkers of krammen en vind ze het leukste om roest te schilderen. Andere onderwerpen zijn vooral boerderijdieren zoals schapen, varkens en honden. Wie weet komen de eerste zwaluwen wel weer tijdens de expositie terug in Nederland en zo niet dan kunt u het schilderij met de zeven zwaluwen bekijken. Veel schilderijen zijn onderwerpen van datgene wat u in de omgeving van de Beemster en de Zeevang vindt.

- 1 mei tot en met 30 juni exositie van Lidy Brouwers

Lidy Brouwers – Waldram heeft een obsessie…….. boomstronken. Het liefst in aardige staat van ontbinding. Zij is erdoor gefascineerd vanwege de oneindig veel verschillende vormen en kleuren. Zij schildert en tekent ze en geeft ze een eigen verhaal. Als de toeschouwer zijn of haar eigen fantasie gebruikt, komen daar nog verhalen bij. Lidy werkt voornamelijk met acryl en potlood. Van 1 Mei tot 30 Juni zijn haar werken te zien bij het bezoekerscentrum de Breek te Etersheim.