Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact
B&B de Breek

Al onze exposities zijn te bekijken op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 en van 15 april tot 1 oktober van woensdag tot zondag van 10.00 tot 17.00

- 1 maart tot en met 30 april expositie schilderijen Joke Leegwater

- 1 mei tot en met 30 juni expositie Wendy Veerbeek

Wendy Veerbeek, Achterhoek 1966, woont in Hoorn.

Ze begeleidt kunstenaars met een GGZ-achtergrond als zzp’er en in atelier Kunstig Bekeken van de Baanbreker. Wendy is natuurliefhebber, dit is te zien in haar schilderijen. Met name de steeds terugkerende seizoenen geeft haar de creativiteit in haar werk. Recentelijk heeft ze een serie IJsselmeergezichten gemaakt en een serie van het overzeese rijksdeel Curaçao. Hoorn en omstreken is haar huidige uitdaging. Een verrassend beeld in de natuur vangt zij in fotografie. De foto’s werkt ze later uit met acrylverf, waterverf en watervermengbare olieverf.

Info: wendyveerbeek@gmail.com 0229 – 852433 06 – 44277244

- 1 juli tot en met 31 augustus expositie Martin de Rooij en Guus Köster

Martin de Rooij 07-11-1955 uit Enkhuizen

Tot 2018 heeft hij gewerkt als tekenleraar op het Oscar Romero in Hoorn. Daarnaast heeft hij ook altijd zelf geschilderd. Voornamelijk landschappen in aquarel. De onderwerpen zoekt hij in de eigen omgeving. Het Noord Hollandse landschap waar de horizon altijd nadrukkelijk aanwezig is. De horizon wordt gebruikt om de blik van de beschouwer mee te nemen in het landschap.

Guus Köster 4-6-53 uit Andijk

Guus deed de opleiding leraar tekenen en handvaardigheid en stond 18 jaar voor de klas Daarna heeft Guus een zeilmakerij in Enkhuizen gerund. Nu heeft hij alle tijd voor schilderen en beeldhouwen, met olieverf.

"Uitgaand van flarden van denkbeelden over kleur, vorm, lijn en, alles wat hem bezig houdt, laat hij door de vrije manier van schilderen, veel ook aan het toeval over, die zaken die je zomaar krijgen kunt als je er maar op let en er oog voor hebt".

Wilt u zelf Exposeren?

Bij de Breek hangt iedere twee maanden een nieuwe expositie. Wij streven ernaar het onderwerp te relateren aan het gebied. Iets op het gebied van cultuur, historie, natuur of educatie. Dit kan heel uitgebreid zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan weidevogels, de zuiderzee, het landschap om ons heen en verzin zo maar door. Bij onze gasten roept dit altijd veel herkenning op. De kunstenaars komen dan ook veelal uit het gebied, maar dit is natuurlijk geen vereiste! De techniek is net zo wisselend als de onderwerpen. Zo hingen er reeds aquarallen, etsen, foto's, pentekeningen, olieverf op doek, en biesters. Een leuke diversiteit, de ruimte lijkt steeds weer anders! Als u iemand weet die wellicht zou kunnen en willen exposeren of u speelt zelf met de gedachten dan kunt u contact met ons opnemen. Als wij denken dat het werk geschikt is voor het bezoekerscentrum zullen wij u vragen wat van uw werk te tonen. Wanneer het zowel u als de Breek interessant lijkt samen te werken kunnen wij verder praten over een datum, eventuele opening en dergelijke zaken! De breek vraagt 15% per verkocht werk.

Ruimte: Over de breedte maten: 1 x 4,30, 1 x 2,10, 1 x 1,65, 1 x 0,95, 1 x 0,75, 2 x 0,66, 1 x 0,58, 4 x 0,43. Hoogtemaat ca 1 meter. Vanaf 1,30 beginnen de stoelen. (vanaf het plafond gemeten) En dan is er nog 1 plek van 1,30 breed bij 0,60 hoog. Men kan gemm. zo'n 20 werken ophangen.

U kunt contact opnemen via info@debreek.com