Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Al onze exposities zijn te bekijken op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 en van 15 april tot 1 oktober van woensdag tot zondag van 10.00 tot 17.00

- 1 juli tot en met 15 september expositie Martin de Rooij en Guus Köster

Martin de Rooij 07-11-1955 uit Enkhuizen

Tot 2018 heeft hij gewerkt als tekenleraar op het Oscar Romero in Hoorn. Daarnaast heeft hij ook altijd zelf geschilderd. Voornamelijk landschappen in aquarel. De onderwerpen zoekt hij in de eigen omgeving. Het Noord Hollandse landschap waar de horizon altijd nadrukkelijk aanwezig is. De horizon wordt gebruikt om de blik van de beschouwer mee te nemen in het landschap.

Guus Köster 4-6-53 uit Andijk

Guus deed de opleiding leraar tekenen en handvaardigheid en stond 18 jaar voor de klas Daarna heeft Guus een zeilmakerij in Enkhuizen gerund. Nu heeft hij alle tijd voor schilderen en beeldhouwen, met olieverf.

"Uitgaand van flarden van denkbeelden over kleur, vorm, lijn en, alles wat hem bezig houdt, laat hij door de vrije manier van schilderen, veel ook aan het toeval over, die zaken die je zomaar krijgen kunt als je er maar op let en er oog voor hebt".

15 september t/m 31 oktober foto-expositie door Christy Rijser, Charlotte de Boer en Nel Slooten-Beeker

Christy Rijser

Oosthuizen “Fotograferen was altijd een leuke bezigheid totdat in 2009 aan Christy werd gevraagd om een paar weken in te vallen als fotograaf bij regiokrant De Uitkomst, voorheen Polder-express. Dit maakte fotograferen interessanter. Het voeren van een gesprek en daar een foto bij maken is altijd weer bijzonder. Voor dit werk rijdt zij veel door Zeevang en Beemster en ziet onderweg de mooiste luchten en landerijen. De camera ligt dan ook altijd naast haar op de stoel. “

Maarten Kooijenga of Charlotte de Boer

Zij fotografeert sinds jaar en dag voornamelijk landschappen, portretten en Amsterdamse stadsgezichten. De mooie polder landschappen in de Zeevang en de Beemster boeien haar enorm, net als de binnenstad van Amsterdam. Zij vindt het een uitdaging om de landschappen en stadsgezichten mooi en anders dan anders vast te leggen in zwart-wit of sepia tinten. De zwart-wit foto's die u ziet op de tentoonstelling zijn geen bewerkte kleuren foto's, het zijn de foto's zoals ze genomen zijn met de mogelijkheden die de camera instellingen bieden.

Haar foto’s kunt u vinden op de website en op instagram. https://maarten-charlotte-fotografie.jouwweb.nl/ https://www.instagram.com/maartenkooijenga_photography/

Nel Slooten-Beeker

Nel en haar fototoestel horen bij elkaar. Woonachtig in het wijdse Middelie zal je haar zelden tegenkomen zonder haar camera. Haar passie is om alles wat rondom Middelie te zien is, en vooral wat er gebeurd vast te leggen. Zo kan IJsclub “De Ondersteuning” altijd op haar rekenen als er activiteiten zijn. Ook het Kerkje en de school zijn door Nel al vaak op de gevoelige plaat vastgelegd. Ze doet dit om een beeld van de gemeenschap vast te leggen, zodat in de toekomst nog eens kan worden teruggekeken hoe het was.

Wilma van Zalinge uit Kwadijk

Sinds 3 jaar is Wilma hobbyfotograaf en fotografeert graag landschappen. Het liefste pakt zij de fiets en gaat s’morgens vroeg met camera op pad in de Zeevang. Zij probeert de kleuren van de natuur en het open landschap vast te leggen in het mooiste licht.

Wilt u zelf Exposeren?

Bij de Breek hangt iedere twee maanden een nieuwe expositie. Wij streven ernaar het onderwerp te relateren aan het gebied. Iets op het gebied van cultuur, historie, natuur of educatie. Dit kan heel uitgebreid zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan weidevogels, de zuiderzee, het landschap om ons heen en verzin zo maar door. Bij onze gasten roept dit altijd veel herkenning op. De kunstenaars komen dan ook veelal uit het gebied, maar dit is natuurlijk geen vereiste! De techniek is net zo wisselend als de onderwerpen. Zo hingen er reeds aquarallen, etsen, foto's, pentekeningen, olieverf op doek, en biesters. Een leuke diversiteit, de ruimte lijkt steeds weer anders! Als u iemand weet die wellicht zou kunnen en willen exposeren of u speelt zelf met de gedachten dan kunt u contact met ons opnemen. Als wij denken dat het werk geschikt is voor het bezoekerscentrum zullen wij u vragen wat van uw werk te tonen. Wanneer het zowel u als de Breek interessant lijkt samen te werken kunnen wij verder praten over een datum, eventuele opening en dergelijke zaken! De breek vraagt 15% per verkocht werk.

Ruimte: Over de breedte maten: 1 x 4,30, 1 x 2,10, 1 x 1,65, 1 x 0,95, 1 x 0,75, 2 x 0,66, 1 x 0,58, 4 x 0,43. Hoogtemaat ca 1 meter. Vanaf 1,30 beginnen de stoelen. (vanaf het plafond gemeten) En dan is er nog 1 plek van 1,30 breed bij 0,60 hoog. Men kan gemm. zo'n 20 werken ophangen.

U kunt contact opnemen via info@debreek.com