Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of cabaret
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Evenementen:

14 mei 2017 Kinderfestival tijdens moederdag

Een gezellig dag vol leuke kinderactiviteiten verspreid over het hele erf. Met allerlei lekkers en gezellige live muziek ook voor vaders, moeders, opa's en oma,s en alle anderen!

De dag is van 10.00 tot 17.00 De toegang is gratis, maar voor de verschillende activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd!

15 en 16 juli Zomerroute Zeevang met op 16 juli het vliegerfestival

Zaterdag 15 juli en zondag 16 juli vindt de zomerroute Zeevang plaats. Van 10.00 tot 17.00 uur bent u welkom bij rond de 30 adressen in Warder, Etersheim, Beets, Oosthuizen, Hobrede, Kwadijk, Middelie. De route is dit jaar nog gevarieerder en omvangrijker dan de vorige jaren. Rond de 70 mensen laten hun werk zien. U kunt genieten van kunst, tuinen, bijzondere planten en nijverheid. Onderweg doorkruist u het oer-Hollandse landschap van de Zeevang, met zijn weilanden, vele sloten, grutto’s, tureluurs, kieviten en karakteristieke dorpen.

21 en 22 juli Festival Summerbreek

Onder het motto 'Culturele hoogtepunten op Noord-Hollands laagste punt' vindt op 21 en 22 juli bij bezoekerscentrum De Breek in Etersheim de tweede editie van Summer Breek plaats. "Summer Breek 2016 moet binnen het hedendaagse festivalgeweld een rustig alternatief vormen: een intiem en sfeervol muziek-, kunst- en theaterfestival voor het hele gezin waarbij de omgeving een bepalende rol heeft", aldus voorzitter Jurian Kolster. "De Breek is een unieke plek en de mooist denkbare locatie voor een festival: aards en weids. De combinatie van natuur en cultuur op deze prachtige landelijke plek achter de Markermeerdijk, met de molen als ijkpunt, is ons uitgangspunt." Summer Breek wil vooral een festival zijn voor oprechte liefhebbers van eigentijdse muziek, theater en beeldende kunst. Jurian: "We willen onze bezoekers prikkelen en verrassen en onontdekt talent en gedreven makers een podium bieden om nieuw werk te vertonen. Kampvuurconcerten, podiumoptredens, theater in het weiland, kunstprojecten, streekgebonden gerechten en kinderactiviteiten brengen op 2 en 3 juli een vleugje zomerse onbekommerdheid in de Zeevang."

Mocht je het leuk vinden te komen vrijwilligen op ons festival dan ben je van harte welkom!

Zie ook facebook: https://www.facebook.com/summer.breek

En de website: http://summerbreek.nl/

Voor een prachtige impressie van afgelopen editie: https://www.youtube.com/watch?v=AFjq9QRsuI4

Zondag 3 september een vaar- en fietsdag onder leiding van Geograaf Lia Vriend en zeilklipper de Egberdina!

Op zondag 3 september organiseren landschaps-deskundige Lia Vriend en zeilschip Egberdina een afwisselende dag langs de Zuiderzeedijk tussen Hoorn en Edam.

Na een inleiding van Lia Vriend over de zuiderzeekust en de watersnoodramp 1916 zeilen we met de Egberdina over de voormalige Zuiderzee richting Edam. Daar staan fietsen klaar voor een een fietstocht richting Etersheim, waar we de gevolgen zien van eerdere dijkdoorbraken en de 1916- watersnood voor Etersheim. We vinden het diepste punt van Noord-Holland. We lopen over de dijk om een goed overzicht te krijgen van de gevarieerde landschappen rond de dijk. Na een lunch bij de Breek fietsen we terug naar Edam waar we onder het genot van een drankje weer naar Hoorn terug zullen zeilen.

Programma:

  • 9.00 welkom aan boord van de Egbedrina in Hoorn
  • 11.00 Aankomst in Edam
  • 12.00 wandeling over de dijk
  • 13.00 lunch in de Breek
  • 14.00 terugfietsen naar Edam
  • 15.30 zeilen naar Hoorn
  • 17.30/18.00 afmeren in Hoorn

De tijden zijn bij benadering en afhankelijk van de wind. Prijs 75,00 p.p. incl. koffie aan boord. Fietshuur, gids, tentoonstelling en lunch. Aanmelden via wouter@egberdina.nl