Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact
B&B de Breek

Evenementen seizoen 2019:

Nationale Molendag in Etersheim met popkoor Broadway Hoorn

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 zijn vele honderden wind-en watermolens in Nederland open voor bezoek. Zaterdag 11 mei zal Musical Popkoor Broadway uit Hoorn een miniconcert geven bij de Breek. Zij zijn op doorreis langs diverse locaties. Rond 13.00 uur zal dit koor met iig 90 deelnmers een klein deel van het repertoire ten gehore brengen, bij mooi weer in de buitenlucht!! Voor Musical Popkoor Broadway maakt het bezoek aan de Breek deel uit van het social event dat op 11 mei voor de koorleden is georganiseerd. We hopen op uw belangstelling!!

Kinderfestival bij de molen op 12 mei tijdens moederdag

Van 10.00 – 17.00. De toegang is gratis, maar voor de verschillende activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd!

Een gezellig dag vol leuke kinderactiviteiten verspreid over het hele erf. Kom ook kijken naar Circus Laurento met rollende woonkeuken waar levende ponys en paarden op de tafel staan! Kom draaien in de draaimolen verkleed als cowboy of piraat, sloot scheppen,klimmen in de klimwand, naar het theater kijken, knutselen, verhalen luisteren en nog veel meer leuks! Met allerlei lekkers en gezellige live muziek ook voor vaders, moeders, opa's en oma,s en alle anderen!

Vliegerfeest bij de Molen op 14 juli van 11.00 – 17.00

Laat ook je eigen vlieger op of kom kijken naar de spectaculaire vliegers die vandaag worden opgelaten. Er is allerlei lekkers op het terras en er zijn leuke dingen te doen voor de kinderen! De Honky Tonk Men spelen deze dag heerlijke country, rockabilly and honky tonk music. Van 11.00 tot 17.00 vindt er rondom de molen een vliegerdemonstratie plaats met Japanse vliegers, bijennesten en historisch westerse vliegers. De toegang is gratis!

Vandaag krijgt u een demonstratie van zelfgemaakte Japanse vliegers-naar oude afbeeldingen uit de 18-de en 19-de eeuw. Japan heeft een rijke vlieger-traditie, veel soorten en maten, van 50 cm tot wel 12 meter hoog, rond, vierkant,langwerpig, maar altijd mooi beschilderd gemaakt door Kas Horn.

Daarnaast ziet u de zogeheten bijennestvliegers: Geinspireerd door de merkwaardig ogende vliegers met vierkante doosjes, die de Fransman Joseph Lecornu rond 1900 bouwde, kwam hij midden jaren negentig op het idee hier een variant met 6-kantige doosjes van te maken. Het zijn unieke vliegende kunstwerken met een doorsnede tot 4 meter en een oppervlakte van maximaal 20 vierkantemeter, die voor zover bekend nog nooit door iemand anders zijn nagebouwd. Als het te weinig waait dan zijn deze vliegers zeer geschikt om op de grond te bewonderen. Maar het mooiste is natuurlijk om ze bij een flinke bries het luchtruim te zien kiezen. Dan is een goed grondanker en een paar stevige handschoenen onontbeerlijk om alles goed in toom te houden.

Tot slot kunt u de Historische westerse vliegers bewonderen, de zogeheten eenlijsnvliegers. Naar aanleiding van het Cody manlifting systeem,(in Scheveningen ging een man omhoog in een mand) gingen bij Toon Hannink alle remmen los en moest hij ook ooit ook een dergelijke vlieger maken. Een Cody (een driedimensionale gevleugelde doosvlieger) maken was natuurlijk moeilijk, met een naaimachine omgaan was een ramp, maar met veel vallen en op staan was zijn eerst Cody klaar in de winter dat Evert van Bentheim zijn eerst elfsteden won. Na een aantal Cody's, heeft hij ook andere modellen gemaakt , o.a. Sauls, Roloplans, Monoplans, Uljanins, Nickels, ook hier zijn verschillende replica's bij. Maar ook van de moderne vliegers van spinaker en koolstofstokken gaat zijn hart sneller kloppen, met onderandere de circoflex ,(ringvlieger) met een gemiddelde omtrekmaat van 7,5 meter is dit met andere kleurrijke vliegers een plaatje om te zien. www.zomerroutezeevang.nl

Zomerroute Zeevang op 13 en 14 juli 10.00 – 17.00

Van 10.00 tot 17.00 uur bent u welkom bij rond de 30 adressen in Warder, Etersheim, Beets, Oosthuizen, Hobrede, Kwadijk, Middelie. U kunt genieten van kunst, tuinen, bijzondere planten en nijverheid. Onderweg doorkruist u het oer-Hollandse landschap van de Zeevang, met zijn weilanden, vele sloten, grutto?s, tureluurs, kieviten en karakteristieke dorpen. Bij de Breek vind op 14 juli tevens jaarlijks vliegerfeest plaats! Website evenement www.zomerroutezeevang.nl

Oldtimerkoffebakmarkt op 18 augustus

Kom ook genieten van de pracht van de diverse oltimers, wagens in alle kleuren van alle merken. Kom iets leuks uitzoeken tussen de 2e hands spulletjes die worden verkocht. Waag een dansje op de live muziek en geniet van het lekkere eten en drinken! Welkom!